INHOUDSOPGAVE

Holland Film Nieuws #163

leader

The End

Het moment is gekomen waarop ik moet vertellen dat ook ik met Holland Film Nieuws ga stoppen. Aan het begin van dit jaar legde mijn kompaan Riet Zegers haar taken al neer. Even dacht ik door te kunnen gaan. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het bijltje er na meer dan 30 jaar ook bij neer moet leggen.

INTERVIEW

Floortje Smit en Alex de Ronde van het 25-jarige Ketelhuis

Een kwarteeuw Ketelhuis. Onder leiding van Alex de Ronde kwam Het Ketelhuis tot bloei, en het is aannemelijk dat Floortje Smit straks het stokje zal overnemen. Wat maakt Het Ketelhuis zo bijzonder?

teasers

Binnenkort in de bioscoop

Welke internationale films die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden?

INTERVIEW

Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick over M&N Media Group

M&N Media Group timmert heel gestaag, maar opvallend succesvol aan de weg. Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick vertellen over hun ‘verwondering over de waanzinnige pracht van de aarde’ en de bijzondere manier waarop ze muziek- en documentairefilms in de markt zetten. (foto: Sam Reitsma)

QUIZ

Picture this...

Wil jij kans maken op een bijzonder filmcadeau? Doe dan mee met de quiz. Als je de films op de foto’s herkent, kun je de titel ontdekken van een film die binnenkort in première gaat.

IN PRODUCTIE

Hokwerda's kind

Regisseur Boudewijn Koole en zijn editor Gys Zevenbergen werkten de afgelopen maanden continu aan de montage van de verfilming van de roman Hokwerda's kind. Het vinden van het juiste ritme van de film is een hele puzzel, zeker in een verhaal waarin veel ongezegd blijft.

- lees verder onder de advertentie -

INTERVIEW

Piratenjager Tim Kuik gaat met pensioen

Hij is al decennia het gezicht van antipiraterij in Nederland: directeur van Stichting BREIN Tim Kuik. In mei gaat hij met pensioen. HFN sprak met Kuik en zijn opvolger, Bastiaan van Ramshorst, over hoe piraterij is veranderd in Nederland.

OP LOCATIE

Visum Mundi in Wageningen

In de voormalige Aula van de Wageningen Universiteit wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw filmcomplex dat de bijzondere naam Visum Mundi krijgt. HFN kreeg al een rondleiding.

teasers

Nederlandse films in aantocht

Welke films van eigen bodem die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden?

OPINIE

Geen sprint, maar een marathon naar herstel

Als er iemand is met een uitgesproken mening over de internationale bioscoopmarkt, dan is het wel Rob Arthur. Volgens Arthur wordt het herstel van de internationale bioscoopmarkt bepaald door de marathon die wordt gelopen en niet door de sprint die wordt getrokken.

PICK 'N' MIX

Highlights van onze website

Een selectie van het opvallende filmnieuws van de afgelopen maanden op de website van Holland Film Nieuws.

SPECIAL TRAILER

Kung Fu Panda 4

Po mag dan wel spiritueel leider zijn geworden en zijn yin yang-balans hebben gevonden, het leven in de Vredesvallei kent nog genoeg uitdagingen, zoals het vinden van een opvolger. Kung Fu Panda 4 gaat de uitdaging aan om als sequel toch relevant te blijven.

colofon / adverteerders

Met dank aan...

HFN kon niet worden gemaakt zonder de steun van deze adverteerders en de inzet van de volgende medewerkers.