INHOUDSOPGAVE

Holland Film Nieuws #161

leader

Achteruitkijkspiegel

Als je zo lang meeloopt in de bioscoopsector als ik doe, dan mag je jezelf met gezonde zelfspot best een ouwe zak noemen. En wat doen ouwe zakken? Die klagen. Over hoe vroeger alles beter was.

IN BEELD

De zomer van 2023

De zomer van 2023 was wel echt de zomer van Barbie en Oppenheimer. De media stonden er bol van en het ene na het andere record werd verbroken. Maar hoe bijzonder was de zomer van 2023 nou echt door Barbenheimer?

teasers

Binnenkort in de bioscoop

Welke internationale films die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

INTERVIEW

Pim Hermeling

Benelux filmdistributeur September Film bestaat vijftien jaar. Directeur-eigenaar Pim Hermeling blikt terug en kijkt naar de huidige markt. ‘We zijn een eind, maar het is nog niet klaar.’

QUIZ

Picture this...

Wil je kans maken op een bijzonder filmcadeau? Doe dan mee met de quiz. Als je de films op de foto’s herkent, kun je de titel ontdekken van een film die binnenkort in première gaat.

IN PRODUCTIE

Jamel Aattache over films maken en De Tatta's 2

Drie films maken binnen één jaar tijd – er zijn niet veel Nederlandse regisseurs die dit Jamel Aattache na doen. En het publiek omarmt zijn werk – De Tatta's werd op het NFF zelfs bekroond met het Gouden Kalf van het Publiek. De sequel moet deze kerst weer volle zalen gaan trekken.

- lees verder onder de advertentie -

INTERVIEW

Vijftien jaar Filmdepot

Filmjournalisten kunnen zich waarschijnlijk geen leven zonder meer voorstellen. Bioscopen, filmtheaters en distributeurs maken er ook dagelijks gebruik van. De rol van onvermoeibare contentmanager wordt al vijftien jaar lang vervuld door Conny Huijsdens. ‘Het is uniek wat we hier hebben’.

marketing

Nationale Bioscoopbon wil zakelijke markt veroveren

De Nationale Bioscoopbon introduceerde in de zomer van 2022 een volledig vernieuwd concept dat succesvol werd gelanceerd. Met een nieuwe website probeert directeur Ivar Schutte de komende tijd de afzetmarkt nog verder uit te breiden.

OP LOCATIE

Filmhuis Breda

Na zeven jaar van hot naar her getrokken te zijn als pop-up event, heeft Filmhuis Breda nu eindelijk een vaste plek in de stad. In de voormalige Chassékazerne, in de afgelopen jaren verbouwd tot Breda Botanique, vind je voortaan twee knusse filmzalen, een café-restaurant en een enthousiast team dat overloopt van de plannen.

teasers

Nederlandse films in aantocht

Welke films van eigen bodem die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

IN PRODUCTIE

'98 procent van Nederland weet wie Dikkie Dik is'

Producent Burny Bos hoopt volgend jaar zijn tachtigste verjaardag te vieren met de release van de animatiefilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, gebaseerd op de boeken van Jet Boeke. HFN sprak met de bekende filmproducent.

INTERVIEW

René Wolf

Begin oktober neemt programmeur René Wolf na 35 jaar afscheid van Eye Filmmuseum. Gedurende zijn tijd daar heeft hij de instelling zien veranderen van een in zichzelf gekeerd filmarchief tot een bruisende culturele hotspot van internationale allure.

PICK 'N' MIX

Highlights van onze website

Een selectie van het opvallende filmnieuws van de afgelopen maanden op Holland Film Nieuws.

SPECIAL TRAILER

Napoleon

Volgens regisseur Ridley Scott had de ontmoeting tussen de ambitieuze divisiegeneraal Napoleon Bonaparte met Jósephine de Beauharnais verstrekkende gevolgen, zo laat hij zien in zijn historische epos Napoleon.

colofon / adverteerders

Met dank aan...

HFN kon niet worden gemaakt zonder de steun van deze adverteerders en de inzet van de volgende medewerkers.