pick 'n' mix

Highlights van onze website

Pick n mix bioscoopbon 2023 2

 

 

MARKETING

8 juni 2023

Vernieuwde Bioscoopbon wordt opnieuw onder de aandacht gebracht

Vandaag start een nieuwe landelijke campagne voor de Nationale Bioscoopbon. Het is een vervolg op de succesvolle herstart die de cadeaukaart vorig jaar maakte. Die nieuwe digitale uitvoering sloeg breed aan, en met de nieuwe campagne hoopt de NBB dat momentum voort te kunnen zetten.

Staatssecretaris cultuur en media gunay uslu foto martijn beekman

 

 

IN BEELD

6 juni 2023

Tweede Kamer stemt voor investeringsverplichting streamingdiensten

De knoop is nu echt doorgehakt. Grote streamingdiensten die in Nederland actief zijn, moeten een deel van hun Nederlandse jaaromzet investeren in Nederlandse producties. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media.

OP LOCATIE

31 mei 2023

Forum Sittard wint bijzondere prijs

The International Cinema Technology Association heeft de winnaars van de ICTA EMEA Awards 2023 bekendgemaakt. Forum Sittard kreeg de prijs voor Best Classic Cinema of the Year. De prijs zal uitgereikt worden op 18 juni in Barcelona, een dag voordat CineEurope van start gaat.

OP LOCATIE

24 mei 2023

Besluit Pathé Amstelveen valt uiterlijk begin 2024

Pathé moet voor 31 januari 2024 laten weten of het door wil met de ontwikkeling van een nieuwe bioscoop in Amstelveen. Dat heeft de gemeente Amstelveen kenbaar gemaakt. Het project ligt nu stil nadat Pathé eind 2022 besloot de bouw uit te stellen.

OP LOCATIE

11 mei 2023

Verbouwde Pathé Ede heropend

Half mei heropenden burgemeester René Verhulst, Pathé-directeur Jacques Hoendervangers en theatermanager Bart van Schooten het verbouwde Pathé Ede. Voorzien van Relax Seats, nieuw tapijt en wandbekleding plus vergrote filmdoeken wordt het filmpubliek in Ede en omgeving nu op haar wenken bediend.

PICK 'N' MIX

11 mei 2023

Film for Future wil actief bijdragen aan duurzame filmindustrie

Er is een collectief van acteurs, crewleden en producenten gestart dat zich actief wil inzetten voor de verduurzaming van film- en televisieproducties: Film For Future. Het is een initiatief van producenten Iris Oppen (Juliet at Pupkin) en Laurette Schillings (Topkapi Films). Onder de eerste deelnemers acteurs Jennifer Hoffman, Anniek Pheifer en Thekla Reuten, regisseur Mees Peijnenburg en producenten Gijs Kerbosch en Danielle Guirguis.

- lees verder onder de advertentie -

Cast ron sterk foto sven van der vlugt

Foto Sven van der Vlugt

BEURZEN & FESTIVALS

9 mei 2023

CineEurope Gold Award voor Ron Sterk

Elke editie van de Europese bioscoopbeurs CineEurope worden er vakprijzen uitgereikt. Onder meer aan de beste bioscoopondernemer en beste filmdistributeur. Sinds enige tijd worden er ook Gold Awards uitgereikt. Dit jaar zit daar een Nederlander bij: Ron Sterk van Vue Nederland.

ACHTER DE SCHERMEN

9 mei 2023

Lage btw-tarief ligt onder vuur

Het kabinet onderzoekt of het verlaagde btw-tarief van 9% dat onder meer geldt voor schouwburgen, boeken, musea en bioscopen kan worden geschrapt. Het kabinet maakt momenteel een inventarisatie van verschillende opties en de gevolgen, en zegt voor Prinsjesdag hierover een besluit genomen te willen hebben. Kunsten '92 en de Taskforce Culturele en Creatieve Sector luiden de alarmbel.

BEURZEN & FESTIVALS

24 april 2023

Bioscoopmarkt is zich sneller aan het herstellen dan verwacht

In Las Vegas was eind april de vierdaagse jaarlijkse bioscoopconventie CinemaCon. De conferentie stond vooral in het teken van het herstel van de bioscoopmarkt. Onderzoeksbureau Gower Street Analytics gaf het signaal af dat het met dat herstel beter gaat dan verwacht.

OP LOCATIE

11 april 2023

IDFA wordt nieuwe huurder Vondelparkpaviljoen

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam krijgt eindelijk een eigen vaste vertoningsplek. Het documentairefestival verhuist nog dit jaar naar Vondel CS, Amsterdam. In het voormalige pand van het Filmmuseum in het Vondelpark zal IDFA permanent twee zalen gaan exploiteren, een filmzaal en een multimediazaal. Het is de bedoeling dat tijdens de aankomende IDFA-editie in november al van de locatie gebruik zal worden gemaakt.

OP LOCATIE

3 april 2023

Theater De Eendracht in Gemert gaat films vertonen

Theater De Eendracht in Gemert, Noord-Brabant krijgt dit jaar nog de beschikking over een filmzaal. De huidige theaterzaal wordt momenteel aangepast zodat er ook film kan worden vertoond. Het initiatief komt voort uit een behoefte aan schoolvoorstellingen, maar het cultuurhuis hoopt op den duur ook openbare voorstellingen voor bewoners te kunnen gaan organiseren.

PICK 'N' MIX

31 maart 2023

Nationale Bioscoopbon wint Innovatie Award 2023

Bij de verkiezing van de Giftcard van het Jaar 2023 heeft de Nationale Bioscoopbon de Innovatie Award gewonnen. De vakjury prees de uitwerking van het concept achter de hervormde Bioscoopbon en sprak van een vernieuwende creativiteit.

OP LOCATIE

28 maart 2023

Tweede zaal geeft Omval Diemen ruimere mogelijkheden

Er is jaren aan gewerkt, maar inmiddels is de verbouwing van Theater de Omval afgerond. Het cultuurhuis in Diemen heeft naast een theaterzaal nu ook een plek voor exclusieve filmvertoning gekregen, en dat wordt op 20 april feestelijk gepresenteerd. ‘Het is met zo’n extra filmzaal vooral een kwestie van jezelf weer opnieuw in de markt zetten.’

OP LOCATIE

22 maart 2023

Beeld en geluid van grote zaal Tuschinski verbeterd

Qua ambiance is Koninklijk Theater Tuschinski onbedreigd de beste bioscoop van Nederland. Qua techniek viel er echter nog wel wat te verbeteren. Door de ongebruikelijk hoge positie van de cabine (boven het tweede balkon) was er al honderd jaar sprake van een lichte vertekening van het beeld in de grote zaal. Dat is nu eindelijk aangepakt. Theatermanager David Hanemaayer ontving eind maart diverse gasten uit de branche om de nieuwe kwaliteit te presenteren.