pick 'n' mix

Highlights van onze website

Foto Bond in Motion

 

PICK 'N' MIX

9 december 2022

Bond in Motion nu in Brussel

De Nederlandse fans van James Bond moesten er eerder voor naar het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. Maar sinds begin december hoeven ze heel wat minder kilometers af te leggen om in Brussel de tentoonstelling te bezoeken die elke filmfan zou moeten zien: Bond in Motion. De tentoonstelling is nog tot en met 14 mei 2023 te zien in Paleis 1 van Brussels Expo.

 

 

PICK 'N' MIX

4 december 2023

Eerste boek over Alex van Warmerdam verschenen

Begin december is in Eye Amsterdam een nieuw boek over het werk van cineast Alex van Warmerdam gepresenteerd. Filmwetenschapper Peter Verstraten analyseerde voor Spookbeeld van de vrijheid de tien speelfilms van de IJmuidense regisseur. Van Warmerdam zelf nam uit handen van Martin Koolhoven het eerste exemplaar in ontvangst.

INTERNATIONAAL

10 januari 2023

Zilveren Rozen voor Jos Stelling en Shortcutz Amsterdam

De Jan Nijland Zilveren Roos is dit jaar toegekend aan Jos Stelling. De aanmoedigingsprijs, het Jan Nijland Zilveren Roosje (5.000 euro) ging naar João Carlos Rodrigues en Alexa Rodrigues. De prijs voor mensen of instanties die van grote betekenis zijn voor de Nederlandse bioscoopwereld werd begin januari uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brancheverenigingen FDN en NVBF in Koninklijk Theater Tuschinski.

Foto Odyssey Classics

PICK 'N' MIX

7 januari 2023

LAB111 start distributeur Odyssey Classics

Al zo’n zes jaar is het Amsterdamse filmtheater LAB111 succesvol in het programmeren van klassiekers en lastig te vinden auteurfilms. De hiermee opgedane ervaring heeft de bioscoop ertoe gebracht een distributietak in het leven te roepen: Odyssey Classics.

IN BEELD

17 januari 2023

Hajo Binsbergen: 'Ik denk dat 2023 het jaar van de waarheid wordt'

Na meer dan veertien jaar vertrok Managing Director Hajo Binsbergen begin 2023 bij filmdistributeur Warner Bros. Binsbergens vertrek volgde op een periode van allerlei ontwikkelingen bij Warner Bros., waaronder de integratie met Discovery. De positie van MD voor Nederland kwam daardoor te vervallen. In een uitgebreid gesprek met HFN keek Binsbergen terug op een jarenlange carrière in filmdistributie.

- lees verder onder de advertentie -

Foto Lugten Malschaert

OP LOCATIE

24 januari 2023

The Movies Dordrecht wordt omgebouwd tot De Witt

Veel bioscoopeigenaren kiezen voor uitbreiding van het aantal zalen om hun theater levensvatbaar te houden. Geert ter Steeg en Dennis van Buuren willen het tegenovergestelde: The Movies in Dordrecht krijgt juist een zaal minder. Met de vrijgekomen ruimte wordt de horecafunctie flink uitgebreid, wat een bezoek aan de bioscoop een stuk aantrekkelijker zal maken. De nieuwe naam van het complex: De Witt Stadsbrasserie en Filmtheater.

Foto Jordi Wallenburg

PICK 'N' MIX

8 februari 2023

Sandra den Hamer bij afscheid geridderd

Scheidend Eye-directeur Sandra den Hamer is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ze ontving de ridderorde begin februari uit handen van locoburgemeester Touria Meliani en de directeur-generaal van Cultuur en Media, Barbera Wolfensberger, die haar inzet voor het cultureel erfgoed roemden.

Foto Koning van Engeland

OP LOCATIE

7 februari 2023

De nieuwe Koning van Engeland eindelijk van start

In Hulst is de nieuwe cinema Koning van Engeland na een lange periode van voorbereiding begin februari eindelijk begonnen met draaien. Donderdag 8 februari werd er gestart met filmvertoningen in twee van de in totaal drie zalen.

OP LOCATIE

16 februari 2023

LAB-1 Eindhoven is een boutique-cinemazaal rijker

LAB-1 in Eindhoven heeft een van de zalen die tot voor kort werd gebruikt voor optredens op het podium weer de filmfunctie teruggegeven.

Beeld Ronald Janssen Architecten

OP LOCATIE

19 februari 2023

Filmhuis Lumen verhuist definitief naar De Hooghe Delft

Goed nieuws voor Filmhuis Lumen in Delft: het filmhuis kan definitief verhuizen naar het complex De Hooghe Delft. Half februari werden de contracten getekend waarmee een uitbreiding van twee naar vier zalen kan worden gerealiseerd.

Foto The Movies

OP LOCATIE

21 februari 2023

Na twee jaar verbouwen is The Movies weer open

Ruim twee jaar duurde de verbouwing van de oudste bioscoop van Amsterdam, The Movies. Een tikkeltje langer dan verwacht. Maar op 13 maart zijn de deuren van het arthouse weer opengegaan en kunnen de vier zalen in al hun art-decoglorie weer worden betreden.