INHOUDSOPGAVE

Holland Film Nieuws #159

leader

Misverstanden

Kortgeleden had ik een telefonische interviewafspraak met twee middelbare scholieren.

INTERVIEW

Frans van Gestel

Producent Frans van Gestel van Topkapi Films kende veel hoogtepunten. Maar de filmmarkt is door corona en de opkomst van streamers meer veranderd dan ooit tevoren, merkt de 58-jarige succesproducer.

teasers

Binnenkort in de bioscoop

Welke internationale films die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

IN PRODUCTIE

Net als in de film

Componist Fons Merkies werkt aan zijn eerste musicalfilm, Net als in de film. Het is een positieve ervaring dat hij nu eens vóór het draaien van de film al kon nadenken over de soundtrack.

QUIZ

Picture this...

Wil je kans maken op een bijzonder filmcadeau? Doe dan mee met de quiz. Als je de films op de foto’s herkent, kun je de titel ontdekken van een film die binnenkort in première gaat.

OP LOCATIE

Vue Enschede voortvarend van start

Aan het eind van een roerig jaar opende Vue Nederland in december een nieuwe vestiging in Enschede. Ondanks landelijke zorgen ging Vue Enschede voortvarend van start.

- lees verder onder de advertentie -

teasers

Nederlandse films in aantocht

Welke films van eigen bodem die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

INTERNATIONAAL

Van Rin Tin Tin tot Harry Potter

Warner Bros. wordt 4 april 100 jaar. Het verhaal hoe vier broers met één film de basis legden voor een van de grootste Hollywoodstudio's.

INTERVIEW

Anne Vierhout en Daan Vermeulen van Cinema Delicatessen

Begin dit jaar trad Daan Vermeulen toe tot de directie van Cinema Delicatessen. Samen met Anne Vierhout vormt hij nu het directieteam van de distributeur. ‘Uiteindelijk brengen we onze documentaires uit omdat we geloven dat die films echt iets kunnen veranderen in mensen.'

PICK 'N' MIX

Highlights van onze website

Een selectie van het opvallende filmnieuws van de afgelopen maanden op Holland Film Nieuws.

OP LOCATIE

Frank Groot en Jan de Vries van KINO Rotterdam

Met twee nieuwe zalen, een Shining-bar plus een extra foyer kan KINO nu veel meer bezoekers verwelkomen. Ondertussen zoekt de bioscoop naar nieuwe wegen om gezichtsbepalend te kunnen blijven.

OPINIE

Met karakter kom je een heel end

'Personality goes a long way' is een van de vele bekende citaten uit Pulp Fiction. Een goede omschrijving hoe je een bedrijf een eigen identiteit geeft. Makkelijk te onthouden, moeilijk te doen.

SPECIAL TRAILER

The Little Mermaid

Disney maakte een liveaction-versie van haar eigen animatiehit.

colofon / adverteerders

Met dank aan...

HFN kon niet worden gemaakt zonder de steun van deze adverteerders en de inzet van de volgende medewerkers.