Special trailer

Paradijs in de bios

'De film werd opgenomen in luxeresorts op diverse eilandjes in Queensland.'

Harten veroveren met Julia Roberts en George Clooney

Ticket to Paradise

Romkom-iconen George Clooney en Julia Roberts op een zonnig eiland vol cocktails, romantiek en misverstanden die, naar we aannemen, voor het einde van de film allemaal worden opgelost. Eind september komt er een stukje paradijs naar de Nederlandse bioscopen.

Een paradijselijk eiland waar een jonge meid wil gaan trouwen en waarbij de ouders het een en ander met elkaar te bespreken hebben. Nee, Ticket to Paradise is geen Mamma Mia!, maar noem het een jonger nichtje van de record brekende feelgood-film uit 2008 die een nieuwe generatie liet meezingen met ABBA-klassiekers.

Ticket to Paradise / Copyright Universal Pictures

‘You gotta be kiddin’ me!'

(GEORGE CLOONEY)

Het vervolg uit 2018, Mamma Mia! Here We Go Again, werd geregisseerd en geschreven door Ol Parker die toen zijn romantische komediesporen al had verdiend als scenarist van The Best Exotic Marigold Hotel (2011) en het vervolg drie jaar later. Voor zijn nieuwe project bleef Parker bij het vertrouwde recept: exotische locaties, mooie mensen en alle drama’s die een verliefd hart kan veroorzaken.

Happy end
Twee gescheiden ouders reizen naar het Indonesische eiland Bali nadat ze hebben gehoord dat hun dochter gaat trouwen met een jongen die ze daar net heeft ontmoet. Ondanks de onderlinge haat en nijd, proberen ze gezamenlijk het huwelijksfeest te saboteren en ervoor te zorgen dat hun kleine meid niet impulsief in het huwelijksbootje stapt, een fout die zij vijfentwintig jaar geleden maakten.

In dit genre weet je al gauw welke kan het opgaat, en de trailer van Ticket to Paradise schuwt dan ook niet om het verloop van het verhaal uitgebreid weg te geven. Een happy end lijkt gegarandeerd, zoals het hoort, waardoor je vol overgave kan zetelen in je favoriete bioscoopstoel, wensend dat ook jij je op Bali zou bevinden. Dan zit je overigens wel ruim vierduizend kilometer verkeerd, want de film is opgenomen in luxeresorts op diverse eilandjes aan de kust van de Australische staat Queensland. Voor de liefhebber: Whitsundayeiland met zijn schildpadden en dolfijnen; Longeiland met tropisch regenwoud en wandelpaden en Moretoneiland dat met zijn bossen en meren bijna geheel een nationaal park is, maar ook een populaire vakantiebestemming voor liefhebbers van strand, natuur, vissen en walvissen kijken.

Mooie mensen
Romantisch verhaal? Check. Exotische locatie? Check. Dan de mooie mensen. Regisseur Parker liet met The Best Exotic Marigold Hotel al zien dat schoonheid in Hollywood ook tijdloos kan zijn, en dat opende de deur voor de 61-jarige George Clooney en de 54-jarige Julia Roberts als de kibbelende ouders. De twee acteurs hebben al vier keer eerder met elkaar gewerkt, onder meer in Ocean's Eleven (2001) en het vervolg uit 2004, een filmserie die je met een beetje fantasie ook een romantische komedie mag noemen. Los van elkaar hebben ze ook al heel wat harten veroverd in films: Roberts in onder andere Pretty Woman (1990) en Notting Hill (1999) en Clooney in One Fine Day (1996) en Intolerable Cruelty (2003).

‘Oh no, please stop doing that!’

LILY (KAITLYN DEVER)

Ticket to Paradise / Copyright Universal Pictures

Ook de nieuwe generatie wordt niet vergeten, er doet een keur aan jong talent mee, zoals Kaitlyn Dever (Booksmart, de series Unbelievable en Dopesick) als dochter Lily; Billie Lourd (Scream Queens, American Horror Story en de dochter van Carrie Fischer) als haar vriendin Wren en de Indonesische acteur Maxime Bouttier (de populaire Indonesische jongerenserie Nada Cinta) als Gede, de jongen voor wie Lily als een blok is gevallen.

Voor deze exotische, romantische reis dien je toch echt naar de bioscoop te komen, want filmmaatschappij Universal wilde de distributierechten per se niet verkopen aan een streamingsdienst. Die waren zeer geïnteresseerd toen dit project werd aangekondigd, maar de bazen hielden de boot af: 'Wij zitten in de bioscoopfilm-business, en deze film blijft voorlopig op die plek.' Een echt paradijsje voor Ticket to Paradise, dus.

Hoofdrollen: George Clooney, Julia Roberts, Kaitlyn Dever, Maxime Bouttier, Billie Lourd, Lucas Bravo
Regisseur: Ol Parker
Distributeur: Universal Pictures International
Releasedatum: 29 september 2022

Door Jan van Houten