pick 'n' mix

Highlights van onze website

Foto Cineworld

 

INTERNATIONAAL

19 augustus 2022

Cineworld bereidt faillissement voor

De Engelse bioscoopgroep Cineworld gaat een faillissement aanvragen. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De schuld van de onderneming is te hoog en de bezoekersaantallen blijven te veel achter.

Beeld MGM

INTERNATIONAAL

16 augustus 2022

Warner Bros. gaat de films van MGM uitbrengen

Filmstudio MGM heeft besloten z'n films vanaf november internationaal door Warner Bros. te laten uitbrengen. Daarmee komt er een einde aan het samenwerkingsverband met Universal Pictures. Op termijn kan het ook betekenen dat de nieuwe James Bondfilms in Nederland door Warner uitgebracht gaan worden.

Foto Wong Zihoo via Unsplash

OP LOCATIE

4 augustus 2022

Nieuwe bioscoop in Amersfoort in beeld

Amersfoort krijgt binnen afzienbare tijd misschien niet alleen een nieuw filmtheater, maar vrijwel zeker ook een extra bioscoop. In de wijk Vathorst, vlak langs de A1, gaat een nieuw multiplex komen.

Cinema Dongen

OP LOCATIE

2 augustus 2022

Dongen krijgt een volwaardig filmhuis

Vanaf eind augustus kan Cinema Dongen op haar vaste vertoningsplek beschikken over DCP-projectie. Daarmee wordt de filmclub in Noord-Brabant een volwaardig filmhuis.

- lees verder onder de advertentie -

Foto Vue International

INTERNATIONAAL

15 juli 2022

Bioscoopgigant Vue in andere handen

Vue International staat op het punt afspraken af te ronden waarmee een grote herkapitalisatie van het bedrijf tot stand komt. Het gaat om een deal waarmee in totaal bijna 1,2 miljard dollar zou zijn gemoeid. Onderdeel van de overeenkomst zou zijn dat zo'n 550 miljoen dollar aan schuld wordt omgezet in eigen vermogen. Zo wordt de balans van het bedrijf fors versterkt. Dat melden Engelse media en internationale vakbladen.

Stelling (midden) op de set van zijn laatste film / Foto: Mark de Blok

IN PRODUCTIE

7 juli 2022

Jos Stelling heeft zijn laatste speelfilm afgerond

De opnamen van de laatste speelfilm van Jos Stelling, De dans van Natasja, zijn voltooid. Deze maand start de regisseur met monteren, waarna de film met Hadewych Minis en Loek Peters in de hoofdrollen eind dit jaar of begin volgend jaar in de bioscopen wordt verwacht.

Foto Cinemajestic

TECHNIEK

30 juni 2022

Zaalzicht tijdens reservering dankzij Point of View

Cinemajestic Zutphen heeft een reserveringsprimeur: Point of View. Wie een ticket boekt krijgt naast de zaalplattegrond ook het echte beeld van de zaal vanuit de betreffende stoel te zien. Een handig hulpmiddel om precies het juiste plekje uit te kunnen kiezen.

De champagne mag ontkurkt worden! / Still Costa!! Dutch FilmWorks

IN BEELD

20 juni 2022

StudioCanal wordt nieuwe eigenaar Dutch FilmWorks

Het Franse mediabedrijf StudioCanal neemt een meerderheidsbelang in de Nederlandse filmdistributeur Dutch FilmWorks. Dat filmnieuws kwam uit Barcelona waar de 31e editie van CineEurope van start ging.