INHOUDSOPGAVE

Holland Film Nieuws #157

leader

Een goed begin

Een goede film begint met een goed script. Ik denk dat we het daar vrij snel over eens kunnen zijn.

IN BEELD

Optimistische bioscoopondernemers

Een releaseschema met minder blockbusters, hoge gasprijzen en een virus dat richting de herfst weer lijkt op te laaien, genoeg om een bioscoopondernemer hoofdpijn te bezorgen. Maar hoe kijken ze er zelf tegenaan?

teasers

Binnenkort in de bioscoop

Welke internationale films die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

INTERVIEW

'We kunnen in Nederland meer dan we zelf denken'

Producent Errol Nayci barst van de ambities en legt de lat altijd hoog, voor zichzelf en voor anderen. Deze zomer draaide Nayci in het Caribisch gebied de actiethriller Invasie.

QUIZ

Picture this...

Wil je kans maken op een bijzonder filmcadeau? Doe dan mee met de quiz. Als je de films op de foto’s herkent, kun je de titel ontdekken van een actuele film.

OP LOCATIE

It's a family affair

Met Kok CinemaxX heeft Lelystad een nieuwe bioscoop gekregen. Ondernemer Johan Kok bouwt met zijn familie verder op de formule die hij in Harderwijk zo succesvol heeft ontwikkeld.

- lees verder onder de advertentie -

teasers

Nederlandse films in aantocht

Welke films van eigen bodem die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

IN BEELD

Een onmogelijke ambitie

Nederland is goed bedeeld met bioscopen en filmhuizen, maar weten we eigenlijk wel exact hoe goed? Bioscoopfan Michiel Petersen wil ze in ieder geval allemaal bezoeken.

MARKETING

Nationale Bioscoopbon pakt uit met cadeaukaart voor promoties

De Filmbon, een van de manieren die distributeurs hebben om hun nieuwste films te promoten, wordt voortaan digitaal.

ACHTER DE SCHERMEN

Meer ruimte voor de filmmaker

Terwijl Nederland de koffers aan het inpakken was voor de grote zomervakantie stuurde staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media een brief naar de Tweede Kamer. Daarbij zat ook de eindrapportage van de Werkgroep Sectorplan. HFN vroeg een aantal makers naar hun reactie.

PICK 'N' MIX

Highlights van onze website

Een selectie van het opvallende filmnieuws van de afgelopen maanden op Holland Film Nieuws.

INTERVIEW

Herman Reckman

‘Het voelt wel een beetje als mijn kindje’, bekent Herman Reckman met enige zelfspot. De voorzitter van Filmhuis Almelo neemt afscheid van het filmhuis dat hij vijftig jaar geleden hielp oprichten.

onderzoek

Bioscoopbezoek maakt indruk

Uit...! Goed voor U! Dat er meer waarheid zit in die oer-Hollandse campagneslogan uit de jaren zestig dan verwacht, blijkt uit onderzoek van professor Joe Devlin van de University College London.

COLUMN

Floortje Smit

Clickbait mag je het gerust noemen, die kop van Nu.nl eind augustus. ‘Al 24 jaar geen Nederlandse Oscarwinnaar: hoe gaan we weer eens winnen?’

SPECIAL TRAILER

Ticket to Paradise

Romkom-iconen George Clooney en Julia Roberts op een zonnig eiland vol cocktails, romantiek en misverstanden die, naar we aannemen, voor het einde van de film allemaal worden opgelost.

colofon / adverteerders

Met dank aan...

HFN kon niet worden gemaakt zonder de steun van deze adverteerders en de inzet van de volgende medewerkers.