INHOUDSOPGAVE

Holland Film Nieuws #156

leader

Als een feniks...

Ja, dat is wel even wat anders dan je gewend bent hè? Geen doorbladerbare pdf of zo'n andere toepassing waarvan je denkt: leuk, maar kan dat nou echt niet anders? Jawel, zoals hier dus.

IN BEELD

Windows: de strijd om exclusiviteit

Films komen eerst uit in de bioscoop en worden pas een flinke tijd later via andere kanalen gedistribueerd. Dat was jarenlang een regel waar niet aan werd getornd. Maar met de opkomst van streamingdiensten staat de bioscoopwindow onder druk.

teasers

Binnenkort in de bioscoop

Welke internationale films die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

internationaal

Maximaal droompaleis

In het Duitse Leonberg staat de bioscoop met het grootste IMAX-scherm ter wereld, het is echt enorm! De zaal is onderdeel van Traumpalast Leonberg, een complex met aandacht voor detail, beleving én met een bijzondere vormgeving.

QUIZ

Picture this...

Wil je kans maken op een bijzonder filmcadeau? Doe dan mee met de quiz. Als je de films op de foto’s herkent, kun je de titel ontdekken van een actuele film.

INTERVIEW

Johan Nijenhuis: 'Het is in dit vak belangrijk om te blijven dromen'

Geen enkele Nederlandse regisseur heeft zo’n succesvolle trackrecord als Johan Nijenhuis. Met twee nieuwe titels onder de aandacht - Marokkaanse bruiloft en Zwanger & co - maakt de 54-jarige Twentse alleskunner een tussenbalans op.

- lees verder onder de advertentie -

opinie

De toekomst van het multiplex

Sinds het midden van de jaren tachtig hebben de multiplexen zich ontwikkeld tot een reeks schoenendozen, die meestal steeds kleiner worden. De toekomstige multiplexen hebben iets nieuws nodig, betoogt John Sullivan.

teasers

Nederlandse films in aantocht

Welke films van eigen bodem die de komende maanden in bioscopen en filmtheaters gaan draaien, moeten in de gaten worden gehouden.

interview

Géke Roelink: ‘Ik geloof dat we een grotere rol kunnen spelen’

Géke Roelink van Filmhuis Den Haag ziet film als een middel om de samenleving te verbeteren. Haar visie en inzet wordt door UNIC beloond met de Achievement Award, die wordt uitgereikt tijdens CineEurope in Barcelona. HFN ging met Roelink in gesprek.

PICK 'N' MIX

Highlights van onze website

Een selectie van het opvallende filmnieuws van de afgelopen maanden op Holland Film Nieuws.

marketing

Nieuwe Bioscoopbon gaat verrassing verkopen

De vertrouwde filmbon begon in een tijd van razendsnelle digitale ontwikkelingen wat ouderwets aan te voelen. Daarom krijgt de Bioscoopbon een spectaculaire make-over die het geven én het krijgen echt tot een feestje maakt.

in productie

Hotel Sinestra: de ultieme Home Alone-vibe

Na ambitieuze projecten als Buladó en Captain Nova zijn producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen van Keplerfilm klaar voor hun eerste grote bioscoophit: de familiefilm Hotel Sinestra.

COLUMN

Sander de Regt

Tot nu toe is 2022 weer een - hoe zal ik het noemen - bijzonder jaar voor de Nederlandse bioscopen...

SPECIAL TRAILER

Elvis: een portret van de man, niet het icoon

Een bioscoopscherm is de juiste plek voor het levensverhaal van een man die zelf als acteur in meer dan dertig films heeft gespeeld, maar vooral een legende is geworden door zijn wiegende heupen, zijn zwoele blik en zijn latere hang naar Las Vegas-kitsch.

colofon / adverteerders

Met dank aan...

Deze HFN kon niet worden gemaakt zonder de steun van deze adverteerders en de inzet van de volgende medewerkers.